Jari Sillanpää kertoo kuinka hän vuosia myöhemmin nousi pimeistä vesistä (2023)

Kalliolle rakennetulla talolla on historiansa. Nykyiselle paikalleen Vihtiin se siirrettiin 1940-luvun puolivälissä rajan taakse jääneeltä Terijoelta.

Menneisyys on myös vaatteissasi, cheerleaderJari Sillanpää.

klubilleHän kertoo antamassaan haastattelussa ensimmäistä kertaa, millaisia ​​tunteita ja ajatuksia hänellä oli olohuoneen pellavasohvalla. Viimeiset viisi vuotta ovat olleet Sillanpäälle vaikeimmat omista syistään.

erilaisia ​​uutisia

Luulajan poikakuorossa laulanut ujo poika täytti unelman. Jari Sillanpää kruunattiin Seinäjoellakuin tangon kuningasVuonna 1995. Sitä seurannut debyyttialbumi on Suomen tähän mennessä myydyin levy.

Hän on saanut pääroolin musikaalissa, voiton kansainvälisessä laulukilpailussa ja syksyn laulukilpailussa, edustuksen Eurovision laulukilpailussa, esiintymisiä lava- ja festivaaleilla sekä kiertueella.

Sillanpäälle on myönnetty Tango Finland ja Iskelmä Finland sekä useita Emma-palkintoja. Vuonna 2014 yleisö äänesti häntä televisiossa.tähdet, tähdet- viihdeohjelman voittajana.

Sitten alkoivat muut uutiset.

Syyskuussa 2017 Jari Sillanpää jäi kiinni ajamisesta metamfetamiinin vaikutuksen alaisena. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet tammikuussa 2018 viidenkymmenen päivän sakkoon, josta taiteilijan tulot olivat lähes 24 000 euroa.

Muutama kuukausi tuomion jälkeen, maaliskuussa 2018, hän jäi kiinni huumeiden kanssa toisen kerran, kun hänen matkatavaroistaan ​​löydettiin metamfetamiinia hänen palatessaan Thaimaasta.

Tutkinnassa kävi ilmi, että huumausainerikos kesti ainakin vuoteen 2014. Kesäkuussa tuomittiin ehdollinen kymmenen kuukauden vankeusrangaistus.

Maaliskuussa 2020 Jari Sillanpää tuomittiin käräjäoikeudessa 45 päivän sakkoon seksuaalista säädyllisyyttä vastaan ​​loukkaavan kuvan levittämisestä. Hänen kännykkäänsä on kuvattu video, jossa aikuinen mies harrastaa seksiä lapsen kanssa. Lisäksi puhelin otti kahdeksan kuvaa tietokoneen näytöltä, joissa aikuinen osoitti seksuaaliseen toimintaan osallistuvaa lasta.

Syyte lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä peruttiin.

Sillanpää ei valittanut tuomioista, mutta sai lopullisen sakon lievennyksen. Käräjäoikeuden päätös tuen määrästä perustui tilikauden 2018 tietoihin. Hovioikeudella oli käytössään vuoden 2019 tiedot, jotka olivat merkittävästi edellisvuotta alhaisemmat. Sakon kokonaismäärä alennettiin noin 15 500 eurosta noin 8 300 euroon.

Jari Sillanpää kertoo kuinka hän vuosia myöhemmin nousi pimeistä vesistä (1)

"Olen tavallaan riippuvainen. Minussa on aukko tai tyhjyys, jonka yritän täyttää. Ehkä se on jatkuvaa hylätyksi tulemisen pelkoa", Jari Sillanpää sanoo.© Tommi Tuomi

ihmisten häpeää ja pelkoa.

Tapahtumien, oikeudenkäyntien ja niitä ympäröivän yleisön keskellä Sillanpää tunsi olevansa loukussa. Hän antoi lausuntoja, jotka hänen mielestään nyt ovat epätarkkoja.

Sitten hän oli täysin hiljaa.

"Pahimpina päivinä käperryin kotona sikiöasentoon ja tunsin oloni kamalalta. Tuntui kuin makaisin suihkulähteen reunalla. Katsoin pimeyteen ja ajattelin, että jos menisin sinne, saattaa olla mahdotonta nousta ylös. . Se oli. elämäni pelottavin kuva."

Häpeäkin oli suuri.

"Pelkäsin ihmisiä. Jos joku katsoi minua vakavasti kadulla, olin varma, että he vihasivat minua."

Jari Sillanpää ei enää tunne siltä. Silti menneisyydestä puhuminen on jännittävää.

"En todellakaan ole varma, kuinka avata lehti julkisesti", hän sanoo.

Sillanpää myöntää käyttäneensä huumeita vuosina 2014–2018. Hän kokeili niitä ensimmäisen kerran Thaimaassa erottuaan pitkäaikaisesta kumppanistaan.

Se, jossa on seksuaalista materiaaliaKuvattu kännykällä vuonna 2017.

”Osallistin huumeriippuvaisten homomiesten verkkotapaamiseen kotona tietokoneeltani Zoom-sovelluksen kautta. Yhtäkkiä yksi osallistujista näytti kaikille kyseisen videon. Pelkäsin, koska kuvittelin huumausaineillani, että se oli tallennettuna tietokoneelleni. Päätin valokuvata todisteet siitä, kuinka ne pääsivät perille."

Kun Sillanpää seuraavana iltapäivänä heräsi, hän muisti tallenteen ja poisti sen. Myöhemmin poliisi löysi videon.

"Pahinta on, että jotkut kuvittelevat olevani seksuaalisesti kiinnostunut lapsista. Minulle lapset edustavat iloa, rehellisyyttä ja puhtautta. Olen aina sanonut, että rakastan lapsia. On surullista, kun en voi sanoa sitä enää ilman, että olen joka liittyy johonkin sairaaseen. Tuomitsen kaikenlaisen pakottamisen, myös aikuisten välillä. Se on kaukana minusta."

vaikeita kysymyksiä

Kaksi Sillanpäälle esitetyistä kysymyksistä on toistettu useammin viime vuosina.

Ensimmäinen on: "Katutko sitä?" Vastaus on ei.

"Jos olisin tehnyt väärin jotakuta, minulla olisi syytä katua sitä. Tai jos pilasin yhden esityksestäni, voisin vain vetää itseäni ulos ja katua sitä kaikkien edessä."

Jari Sillanpää kuvailee huumeiden pilaamia vuosia mielenkiintoisiksi, jopa hulluiksi, mutta tavalla, joka ei vahingoita muita. Hän vain loukkaantui.

"En olisi Zoom-kokouksessa tai kuvaamassa videota, jos en olisi korkealla."

Hän ei suosittele ketään huumeiden käyttöä, vaikka hän ei kirjoittaisikaan omaa tarinaansa.

– Huumeet ovat varmasti väärä valinta pitkällä aikavälillä, koska ne johtavat tuhoon. Jos antaisin heille koko käteni, en ehkä ole enää olemassa tai voisin olla melko huonossa kunnossa. Nouseminen voi olla vaikeaa, ellei mahdotonta. Siksi lopetin."

Sitten toinen kysymys: "Haluatko pyytää anteeksi?"

"Se olisi epärehellistä minulta. Pyydän anteeksi vain, jos joku luulee käytökseni loukaneen häntä, mutta kukaan ei ole syyttänyt minua siitä."

Sillanpäälle tuli paha mieli kuultuaan senJotkut fanit ovat pettyneitä häneen. Muista, että julkisuudessa esiintyvä henkilö ei ole täydellinen.

”En halunnut olla jalustalla tai olla jonkun roolimalli. Halusin vain olla ihminen."

Siksi hän ei tee lupauksia, joita hän ei ehkä pysty pitämään.

"Olen ylpeä siitä, että en ole tupakoinut kolmeen kuukauteen. Mutta en sano, etten koskaan polta enää."

Sama koskee huumeita.

"Voin sanoa vain, että huumeet eivät tee minulle enää mitään hyvää. Tiedän, mitä se on, eikä se houkuttele minua."

Sillanpää ainda pensa o mesmo de 2009minä seuraanhaastattelussa

Jari Sillanpää kertoo, kuinka nuorena hänen isänsä jäi yksin saarelle voittamaan pimeän pelkonsa. "Ehkä julkisuuteen meneminen on tapa voittaa omat pelkoni", hän sanoo.© Tommi Tuomi

Vääristä päätöksistä voi oppia

"Joskus tiedän valinnan tekemisestä lähtien, että teen väärän valinnan", sanoi Jari Sillanpää.Huijarivuonna 2009.

"Siksi olemme täällä, täyttääksemme asetetut tehtävät ja oppiaksemme jotain", hän selitti tuolloin.

Sillanpää ainda pensa assim.

"Meillä on mahdollisuuksia ymmärtää, oppia ja mennä eteenpäin tai jatkaa pään hakkaamista seinään."

Kun hylätty lasten hyväksikäyttösyyte nousi otsikoihin vuonna 2019, Sillanpää esitteli Joensuussa. Hän oli peloissaan astuessaan lavalle, mutta hän näki koko yleisön nousevan ylös ja osoittavan hyväksyntänsä.

"En voinut olla itkemättä. Rakkauden määrä oli uskomatonta."

Konserttien peruminen oli kuitenkin väistämätöntä. On mahdotonta sanoa, millainen tilanne olisi ilman koronapandemiaa, joka päätyi poistamaan suurimman osan työmahdollisuuksista.

Joka tapauksessa aikaa jäi kaikenlaisille ajatuksille.

Sillanpää alkoi seurata terapeutteja TikTokissa, videonjakosovelluksessa, joka jakaa mielenhallintavinkkejä ja oivalluksia. Hän harkitsi myös ottavansa yhteyttä johonkin heistä henkilökohtaisesti.

"Varsinkin silloin, kun pelkäsin tavata tuntemattomia, ajattelin hakeutua terapiaan.

Tärkeimmät keskustelukumppanit olivat kuitenkin lähimmät, jotka pysyivät lujasti Sillanpään puolella.

”En halunnut olla jalustalla tai olla jonkun roolimalli. Halusin vain olla ihminen, Sillanpää sanoo.© Tommi Tuomi

uudet alut

Jari Sillanpäällä on tatuointi rinnassaGanesha, onnen, viisauden ja älyn jumala, joka edustaa uusia alkuja. Se on tavallaan heitä edellä.

Kolme vuotta sitten hän muutti Helsingistä Vihdin taloon, joka oli aiemmin vapaa-ajan käytössä. Rauha ja hiljaisuus luonnon keskellä on nyt hyvästä.

"Voitin vaikeat vuodet. Elämisen ilo, nauru ja herkkyys palaavat."

Sillanpää cita ursprungich en suecomiten on taivaassa (kuten taivaassa) MusikaalitGabrielavalehteli:

"En ole koskaan unohtanut kuka olen

Annoin hänen vain nukkua

ehkä minulla ei ollut vaihtoehtoa

Haluan vain jäädä..."

Mikä oli vaikeiden vuosien tarkoitus? Mitä opit heiltä?

Sillanpää oli hetken hiljaa.

"Ehkä en vielä tiedä. Tai ehkä minun piti kaatua, kaatua lujasti ja pudota korkealle löytääkseni itseni hyväksytyksi ja puutteelliseksi.

Hän ei halua unohtaa menneisyyttä. Siitä on tulossa uutta musiikkia.

"Haluan, että seuraava kappale heijastelee todella ja rehellisesti elämäni vaikeaa aikaa, mutta on myös lohdutuksen lähde. Ei paskaa, vain viesti, että ongelmat voidaan voittaa."

konserttikiertueSuomi-hitit alkaa 30.9. Teos on neliosainen dokumenttisarja Sillanpäästä hänen nuoruudestaan ​​nykypäivään.

”Mutta olenko sama Jari kuin viisi vuotta sitten? Ehkä en ole enää niin spontaani, mutta olen tavallaan varovainen. En tiedä johtuuko se iästä vai aiemmista kokemuksista, mutta toivon olevani hieman älykkäämpi ja kypsempi."

Saat mistä luovut.

O tema de Sillanpää vem do TerapeutaSinä Tommy Hellsten.

”Kun olin nuori, jahdin tavoitteita. Minulla oli esimerkiksi visio, että kansainvälinen mallitoimisto tapaa minut kahvilassa. Sitä ei tapahtunut ja menin töihin laivalle. Olin luopunut unelmistani, kun eräästä Lontoon mallitoimistosta tuli kykyjenetsijä. Hän tarjosi minulle sopimusta, mutta päädyin turvallisempaan työhön ja pysyin mukana.

Sillanpää pensa por un momento.

"En tiedä, olenko koskaan lopettanut unelmieni tavoittelua, mutta ainakin ymmärrän motton merkityksen."

Juttua muokattu sunnuntaina 25.9. klo 20:44. Tekstiä on poistettu: "Hän lupasi hiljattain itselleen Thomas Nostradamuksen roolin musikaalissa Something Rotten!, joka saa ensi-iltansa Suomessa ruotsinkielisenä syksyllä 2023 ensimmäisen kerran Turun ruotsalaisessa teatterissa."

Jari Sillanpää fueArto NybergSuora haastattelu sunnuntaina 25.9. Yle TV1-kanavalla. Hän kertoi saaneensa tiedon musiikillisen roolin peruuttamisesta syyskuun 21. päivänä, samana päivänä, kun hänen haastattelunsa julkaistiin Seurassa.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated: 14/06/2023

Views: 5966

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.